onsdag 8 december 2010

Nykomlingen

Det enda som inhandlades i dag var en liten gunghäst på Illum Bolighus. Nytt rekord i nästintill obefintlig shopping i Köpenhamn. Söt är han i alla fall, vår lilla häst och nykomling i julsamlingen.

Min dag

I dag har varit en mycket mysig dag. Den började med sovmorgon och två stora koppar te. Vid tvåtre-tiden när pojkvännen slutat jobbet bar det av mot Köpenhamn och Tivoli. Vi kom hem för ungefär en timme sedan, efter att ha strosat runt inne på nöjesparken och tittat på alla fina julutsmyckningar, kikat i de små bodarna och tillslut ätit en god italiensk middag på Café Ultimo. Nu sitter jag uppkrupen i soffan med en chokladkaka och en filt, man blev ganska frusen av att gå runt utan varken raggsockor eller mössa på. Till nästa år vet jag i alla fall hur man ska klä sig. Här kommer några bilder från eftermiddagen och kvällen.




Vad är kärlek?

Kärlek är så stort. Det kan vara allt från handlingar, till blickar eller ord. Det kan vara till en förälder, en bästa vän eller en pojkvän. En hund eller en plats du befinner dig på. Kärlek kan man känna när någon skickar ett fint sms, när man tänder upp ljus i en nystädad lägenhet och man dricker en god kopp te, när man pratar med sin mormor eller när man möter sin pojkväns blick och leende från andra sidan rummet på en fest. Man kan känna kärlek när mamma berättar om julen eller när man sover men vaknar till och upptäcker att man ligger i en varm famn. Det är en känsla som bubblar lite i bröstet och magen, som liknar förväntan och nervositet. Man blir varm av kärlek och mår minst tio gånger bättre än sekunden innan man kände kärleken. Utan kärlek hade inte vi människor haft lika mycket att sträva efter. Jag har för mig att ungefär 90% av alla låtar som skrivs eller produceras handlar om kärlek. Det kan vara lycklig kärlek, olycklig kärlek, sorglig kärlek eller drömmande kärlek. Olycklig och sorglig kärlek är förstås inte så rolig, man längtar och väntar men det blir inte riktigt som man vill. Drömmande kärlek är det som får oss att fortsätta kämpa och vilja mer i livet. Den bästa kärleken är enligt mig lycklig kärlek. Alla kärlekar kan bli lyckliga, det som behövs är bara lite omtanke. Den är lite som ett träd. Den behöver likt trädet näring, solsken och lite omtanke för att växa och hålla sig frisk.