söndag 1 januari 2012

De små sakerna

Soffan, sköna kuddar från sängen, mjukiskläder, mosters hemlagade chokladkola, tända ljus och några partier Wordfued. Ikväll är jag tacksam för det lilla som gör en söndagskväll perfekt.



- Posted from my iPhone

Jul och nyår


Vi bodde hemma hos min moster och morbror hela julhelgen och hjälpte dem lite med julförberedelserna. När vi var klara såg det ut som taget ur Lantlivs julnummer.

Kvällen före julafton klädde Martin, Torbjörn och jag granen. Den fylldes dock på lite till på julafton med några fina kulor som ängeln ovan.

Levande ljus i hela huset.

75% av gänget.

Vi gjorde fint utanför huset också. Som här.

Och här.

Frukt och godis efter julbordet.

Sedan öppnade vi julklappar, och jag fick bland annat den här. Blev chockad, lite blödig och självklart helt överlycklig.

På annandagen tog Torbjörn det stora klivet in i vuxenlivet.

När vi kom hem till Malmö igen gjorde jag naglarna nyårsfina med hjälp av de här två.

Min moster och morbror kom ner till Malmö dagen innan nyår, och vi åkte allihopa över till Köpenhamn tillsammans med mamma och pappa. Åt god, italiensk mat och shoppade lite. Jag köpte te på Royal Design (ungefär det man hade råd med där efter julhelgen).

Sedan handlade vi lite mat på Magasins nedervåning och mamma köpte två finfina saker till mig på A&F.

Jag fick en söt nyårsblomma av min moster.

Och så här fint hade mamma gjort i ordning på nyårsaftonen.

Vi gick ner till strandpromenaden vid tolvslaget och såg hur Västra hamnen, Slottsstaden, Fridhem och Limhamn brände av raketer nog för att lysa upp hela stan.

Och så tände vi våra "wish-lanterns" vilket var något av ett projekt i blåsiga Västra hamnen, men det var himla fint när de seglade iväg uppåt med en önskan för 2012.

Så där, det var min jul och mitt nyår i ett par bilder. I morgon är det back to basic på kontoret, så nu ska jag njuta av en ledig kväll. God fortsättning!

No more champagne, and the fireworks are through

I morse vaknade jag pigg och utvilad även om jag börjar bli lite trött nu när det blev mörkt igen. Nyårsaftonen firade vi hemma hos mina föräldrar i deras nya boende i Malmö (lycka!) och vi lyckades till och med få tag på en taxi hem trots domedagsprofetian gällande taxiåtkomst i Sydsvenskan igår. Vi åt gott, drack gott och tände fina rispapperslyktor på tolvslaget. Idag måste vara den första nyårsdagen på ett par år som jag inte vaknar upp tung i huvudet och med en massa städning att göra här hemma. Kändes som någonting man kan tänka sig fler gånger.

Det känns på ett sätt lite vemodigt att 2011 redan är över, det är ett år som gick himla fort. Det har varit några tråkiga händelser och många roliga händelser, men mest av allt så känns det som att det har varit ett år där jag lärt mig himla mycket. Inte studiemässigt nödvändigtvis, men däremot om mig själv, om andra människor och om hur man kan förändra sin egen situation. Jag tog studieuppehåll och började jobba istället, kom närmre många fina människor och lärde mig att vara nöjd och tacksam även om inte allting är perfekt. När jag fick besked om att jag hade en kronisk sjukdom i april så kändes det ganska hopplöst, som att man aldrig någonsin igen skulle kunna känna sig full av energi och frisk igen. Idag känns det som att allting sker med en mening, och det som skedde i mitt fall är en anledning till att förändra eller förbättra hur jag tar hand om min kropp. Jag röker inte, snusar inte och måste inte ha något sådant som nyårslöfte, jag behöver inte tappa några kilon eller hårdträna för att komma i en bikini till sommaren. Vad jag däremot lovar mig själv är att lyssna på vad kroppen säger, och att ta väl hand om den med bra mat, skonsam träning och väldigt lite alkohol. Det sitter fler neurotransmittorer i magen än vad det gör i hjärnan, så att magkänslan existerar behöver man knappast ifrågasätta. Man behöver bara lära sig hur man ska tolka den.



Bilder Weheartit