fredag 10 december 2010

Min tro

Tro för mig har alltid varit så personligt. När man gick i högstadiet var det inte häftigt att tro. Ifall man bad om kvällarna skulle man inte berätta om det, då var man en av de där som trodde jättemycket och säkert var i kyrkan varje söndag. Som liten minns jag att vi var på gudstjänst ofta. Därför har kyrkan blivit av en trygg plats för mig, det sprider sig alltid ett obeskrivligt lugn när jag kommer in i kyrkan. Min tro utvecklats ganska mycket sedan jag var liten och bad till Gud. Principen är densamma, jag tänker på bättre tider och att någon närstående eller jag själv ska få det bra. Men någonting som betyder allt mer för mig är lagen om attraktion. Det är många som säger att det är hittepå och att det inte finns på riktigt. De personerna har förmodligen aldrig reflekterat över att när man börjar tänka negativa tankar fortsätter man gärna i den banan och fler saker går fel än om man hade bytt spår och tänkt positiva tankar istället. För några månader sedan fick jag en känsla av att jag skulle läsa bibeln igen. Inte för att följa den just som en bibel, utan mer för att tolka den. Ju mer man läser och ju mer man läser in vad orden egentligen betyder kommer man fram till att vår kristna regelbok många gånger refererar till att det man vill uppnå, uppnår man genom att själv sträva dit.

"Allt vad ni ber om i era böner skall ni få, om ni tror" - Matteus 21:22

"Därför säger jag er: tro att ni skall få allt ni ber om i er bön, då blir det så" - Markus 11:24

Tro är något individuellt, personligt och till och med obefintligt hos vissa. För mig betyder tro trygghet, och någonting man vänder sig till dagligen för att känna hopp inför framtiden.

Ett ögonblick


I onsdags promenerade jag och pojkvännen runt inne på Tivoli, hållandes i varandras händer och med varsin kopp varm glögg med rom i den andra handen. Vi kom till det här trädet och jag var tvungen att stanna upp och ta några bilder. Det var så fint. Hjärtan. Röda hjärtan, hängandes i ett vinternaket träd. Det här året har varit lärorikt för mig. Jag har sagt det flera gånger innan, men jag lär mig mer och mer varje dag. För ett år sedan hade jag kanske gått förbi, tyckt att det varit ganska fint, knäppt av en bild och gått vidare. I dag tittar jag på den här bilden, blir varm inombords och känner mig lugn och trygg. Hjärtan. Omtanke, värme och fina tankar. Det är vad jag kände i det ögonblicket.