tisdag 7 september 2010

Senaste tidningsinköpen

Igår på psykologiföreläsningen pratade vi om målsättningar. Jag var inte så duktig med att komma i form till sommaren. Så nu kör vi fall'10 istället! Med positivt tänkande, bra tips och roliga träningsformer ska vi nog nå dit också. Frågan är bara vad jag ska ha som mitt stora mål? Delmålsättningarna får vara att träna 3 gånger i veckan, varierat förstås (så jag inte tröttnar som jag brukar göra efter ett tag). Några förslag på ett bra mål?

Självkänsla och framtid

Det känns som att det blåser nya vindar i det här landet. Det är okej att tänka mer på vad man själv vill och vilka som är ens intressen, och det är okej att våga säga vad man tycker. Några av de bloggar jag läser dagligen har vågat gå ut och säga att de röstar moderat. Nu pratar vi inte om några politiska bloggar (där man vanligtvis kan läsa om sådana ställningstaganden och åsikter), utan om gamla hederliga modebloggar och livsstilsbloggar. För mig som politiskt intresserad och aktiv tycker jag att det är ett helt fantastiskt framsteg. Varför skulle man inte få säga vad man tycker om politik när man vanligtvis bloggar om Lanvins senaste visning, eller om senaste inköpet på Acne?

För mig är det självklart att lägga en röst på det partiet jag varit medlem i sedan fyra år tillbaka. Partiet som jag gick med i under förra valrörelsen, där jag var med om en helt fantastisk resa fram till valdagen där det visade sig att allt det hårda arbete vi lade ner, alla sena nätter och tidiga morgnar faktiskt gav oss en ny regering. När jag flyttade till Malmö för ett år sedan flyttade jag också till en av Sveriges mest segregerade städer. Här är det tydligt att den politik som förts under många år inte har fungerat. Det är en stad där många känner sig rädda för att gå ut sent på kvällarna, många är arbetslösa och många inte går ut grundskolan med fullständiga betyg. Det är inte okej. Malmö är ett bra exempel på en stad där man låtit problemen växa istället för att ta tag i dem. Man har gjort Rosengård till ett av Sveriges mest segregerade områden, man har stängt ner skolor där elever varit stökiga och man har inte tagit den växande kriminaliteten på allvar. Jag tycker att det är på allvar. Jag tror också att det behövs ett maktskifte i Malmö såväl som en fortsatt Alliansregering i Sverige för att vi ska lyckas lösa de problem som finns. För det finns problem i Malmö, och det är dags att de politiker som styr här idag slutar blunda för dem.

Jag tänker inte göra det här till en politisk blogg, men jag tror att alla ska ta sig en funderare inför det här valet. Ska vi rösta så som våra föräldrar alltid gjort, så som en kompis gör eller ska vi rösta efter våra egna intressen och framtidsdrömmar? Jag tror att Sverige mår bra när Sverige jobbar. Därför kan vi inte rösta fram en regering som förespråkar höjd skatt för att anställa unga, höjd inkomstskatt och höjd a-kassa. Det skapar inga nya jobb. Människor mår bra när de har ett arbete att gå till, när de känner sig sedda i skolan och när de är sig trygga på gatorna. Nya jobb skapar vi genom att göra det billigt för företagen att anställa och expandera, på så vis vill de också ha kvar sin verksamhet i Sverige. Det är egentligen inget konstigt med att det inte har startas en enda stor industri (jämför IKEA eller Ericsson) sedan 70-talet. De har inte råd att driva sin verksamhet i Sverige utan flyttar till andra länder. Är det en utveckling vi vill fortsätta se? Eller vill vi skapa förutsättningar för nya jobb och företag som stannar i Sverige? För vår egen framtid, för våra barns framtid och för vårt lands ekonomi?

Jag kommer att rösta moderat, för jag tror på att människor växer, får bättre självkänsla och har större möjlighet att ta sig ur ett utanförskap med vår politik.