måndag 17 januari 2011

16.55


"For last year's words belong to last year's language. And next year's words await another voice. And to make an end is to make a beginning."
- T.S. Eliot

Måndagslyx

Efter provtagning i morse, en trevlig (sen) frukost med Therese och anställningsintervju kände jag att det var dags för lite god och lyxig pasta för att hämta kraft inför kvällens åtaganden. Det här knopade jag ihop en sen kväll förra veckan när jag saknade inspiration och tog vad som fanns i kylen. För en (hungrig) person behöver man 5-6 skogschampinjoner, 3 nävar bladspenat, en hel vitlök (inte några beska klyftor utan de hela, små, runda vitlökarna), 1,5 dl grädde, en rejäl slurk portvin samt salt och peppar. Stek svampen i smör tills den fått färg, ta bort kastrullen från spisen och pressa i vitlöken. Låt vitlöken få lite färg och ställ sedan tillbaka kastrullen på spisen. Lägg i bladspenaten och vänd runt ordentligt så att den blir varm och krymper till hälften. Häll i grädde och portvin, låt såsen koka upp och smaka av med salt och peppar. Servera med tagliatelles och njut. Bon appétit!